2000 Szentendre, Kálvária út 16/c.      

   +36 26 300 200

GYIK - Gyakran ismételt kérdések

Praktikus tudnivalók egy helyen.

1. Hogyan működnek a bérletek?

Alapvetően 2 fajta bérlettel rendelkezünk, ezek az egyesületi és vendégbérletek.

Egyesületi bérletnek nevezzük azokat, melyek valamely egyesület által szervezett tanfolyamra, edzésre teszik lehetővé a belépést. Ezek a bérletek biztosítják a közvetlen áthaladást a kapukon. Az ilyen bérletekhez nem tartozik szekrény. A lejárati dátumot követően automatikusan törlődnek a rendszerből. Az egyesületi bérlettel csak akkor lehet bejönni, amikor az adott egyesületnek bérelt pályája van. A pályabeosztás megtekinthető honlapunkon, valamint a pénztárban és a medencék mellett.

Vendégbérletnek minősül minden nem egyesülethez köthető bérlet. Az ilyen típusú bérletekről minden alkalommal a pénztáros vesz le belépési alkalmat. Az érvényesítést követően a bérlet típusának megfelelő színű karszalagot ad át. A továbbiakban a karszalaggal lehet a hozzárendelt szekrényt nyitni, valamint a kapukon át közlekedni az uszodában és a wellnessben. A lejárati dátumot követően a bérlet bármikor újratölthető, illetve meghosszabbítható. 10 alkalmas bérletek esetén egyszerre több belépés is lehetséges az adott bérlettel.

2. Hogyan kell használni a szekrényeket?

Szekrény az uszoda és wellness jegyekhez, illetve a vendégbérletekhez jár. A pénztárostól kapott karszalagot a szekrénysorok végén található leolvasó terminálhoz kell érinteni. A terminál kiírja a karszalaghoz tartozó szekrény számát és kinyitja azt. Öltözködés után a cipő kivételével minden ruházatot és táskát az öltözőszekrénybe kell tenni, majd kézzel becsukni. Az ajtó behajtása utáni kattanó hang jelzi, hogy a szekrény bezáródott, de minden esetben érdemes ellenőrizni a szekrény fogantyújának enyhe húzásával. Amennyiben a szekrénybe a kapacitásánál nagyobb mennyiségű ruházat kerül elhelyezésre, előfordulhat, hogy nem záródik megfelelően. A cipőket az öltözőtér elején ebből a célból kialakított cipőtároló bútorok polcaira kérjük elhelyezni. A szekrényekben tárolt értékekért felelősséget nem vállalunk.

3. Milyen jegyet vegyek, ha csak öltöztetni szeretném a gyerekemet?

Abban az esetben, ha a medencetérbe nem kíván bemenni, csupán az öltöztetésben szeretne segédkezni, 100,- Ft öltözőjegyet szükséges vásárolnia. Ennek a jegynek a bevezetése mind a szülők, mind a gyermekek érdekeit szolgálják, ugyanis az öltöző méreténél fogva sajnos nem tud egyszerre nagyobb tömegeket kiszolgálni. Várhatóan a jegy bevezetésével csak azok mennek be öltöztetni gyermeküket, akiknél valóban indokolt. A jegy egyszeri megvásárlásával két belépésre jogosít az adott napon, így a gyermek öltözködését az óra megkezdése előtt és utána is lehet segíteni. A köztes időszakban a hely szűke miatt kérjük, fáradjon ki az előtérbe.

4. Milyen jegyet vegyek, ha meg szeretném nézni a gyermekem óráját, de nem megyek vízbe?

Amennyiben Ön az öltöztetésen túl szeretné megtekinteni gyermeke foglalkozását is, úgy kísérőjegyet szükséges vásárolnia, ennek 500,- Ft az ára. A kísérőjegy egyszeri belépésre jogosít, az öltöztetés segítésére és az adott óra megtekintésére szolgál, szekrény nem jár hozzá. A kísérőjegy az úszó- és a tanmedence használatára nem jogosít. Az öltözőben és a medencetérben papucs használata kötelező, lábzsákot nem tudunk biztosítani.

5. Testvérek esetén milyen kedvezményt vehetek igénybe?

Testvérkedvezmény kizárólag az egyesületi bérletek vásárlásakor vehető igénybe. A kedvezmény mértéke:

  • 1. bérlet árából - 0%
  • 2. bérlet árából - 10%
  • 3. bérlet árából - 30%
  • 4. bérlet árából - 50%

6. Mennyibe kerül a családi jegy?

Uszodánkban kifejezetten családi jegy nincsen. Családi kedvezményt szoktunk adni, minimum 3 főtől, melynek tagjai között 1 felnőtt + 2 gyerek, vagy 2 felnőtt + 1 gyerek kell, hogy legyen (Gyereknek minősülnek a 18éves kort be nem töltött személyek.). A kedvezmény mértéke 10%, mely az uszoda; wellness vagy uszoda+wellness belépőt vásárlásakor, a vásárlás végösszegéből kerül levonásra. Minden hónap utolsó szombatján családi napot tartunk, ilyenkor a kombinált uszoda+wellness jegy árából, minimum 3 fő esetén 50% kedvezmény biztosítunk.

7. Miért csak hétvégén mehetnek gyermekek a wellnessbe?

A 14 év alatti gyermekek csak hétvégi napokon, valamint a hivatalos tanítási szünetek alatti időszakokban 16 óráig látogathatják a wellness részleget. A wellness alapvető funkciója, hogy ellazítsa, feltöltse vendégeinket, ezért nagyon fontos, hogy számukra csendet és nyugalmat biztosítsunk. Így a pihenni vágyók érdekében 5 éve került bevezetésre a szombati gyermekes nap, melyet a tavalyi évben vasárnapra is kiterjesztettünk.

8. Az áthelyezett munkanapok hogyan érintik az uszodát, használhatom-e a hétköznapi kedvezményes bérletemet?

Mivel a létesítmény minden nap nyitva van átlagosan az év 351 napján, így minket az áthelyezett munkanapok nem érintenek, hiszen nálunk minden nap munkanap. Emiatt hétvégén a hétvégi árlistánk érvényes, így a hétköznapi kedvezményes bérleteket sem tudjuk elfogadni. Hétköznapra eső ünnepnap esetén is ezek a szabályok érvényesek.

9. Hétköznapra eső ünnepnap alkalmával melyik ár érvényes az árlistáról?

Minden hivatalos állami ünnepnap alkalmával a hétvégére vonatkozó árlistánk érvényes. Ilyenkor a hétköznapi kedvezményes bérletek nem használhatóak.

10. Hogyan tudom meghosszabbítani a lejárt bérletemet?

Vendégbérlet esetén két lehetőség áll rendelkezésre. Bérlethosszabbítás kérhető 1.500 Ft befizetésével, mely 1 hónappal hosszabbítja meg a bérlet érvényességének időtartamát, így a bérleten maradtak alkalmak a befizetést követően használhatóak. A másik lehetőség a bérlet újbóli feltöltése a kártyán található bérlettípus újbóli megvásárlásával, ez esetben a fel nem használt alkalmak automatikusan hozzáadódnak az új alkalmakhoz, vagyis a bérlet érvényessége a vásárlás napjától számított 90 nappal tovább tart. Az egyesületi bérletek 90 nap után automatikusan törlődnek, így azokatg nem tudjuk meghosszabbítani.

11. Mit takar a klasszikus wellness kifejezés?

Jelenleg minden kedden és pénteken 16 órától a klasszikus wellness szabályai érvényesülnek, amely azt jelenti, hogy ilyenkor a wellness részleg egész területe fürdőruhamentes, beleértve a medencéket is. Azért kapta a „klasszikus” elnevezést, mert nyugat és kelet-európában is régóta létezik ez a fajta használat, így megszokottnak számít. A programok igénybevételéhez szükséges a wellness jegy, valamint a szauna programokra szóló jegy (1500 Ft) megvásárlása, mellyel az adott időben bármennyi programon részt lehet venni.

12. Közgyógy igazolvánnyal milyen kedvezményt lehet igénybe venni?

A közgyógy igazolvánnyal rendelkezőknek lehetőségük van olyan bérletet vásárolni, amely a vásárlástól számított 1 évig érvényes. Ennek az ára egyszeri 20.000,- Ft. A bérlet igénylésénél minden esetben az ügyvezető igazgató jóváhagyása szükséges, ezért be kell mutatni azt az igazolást, melyben orvos által igazolva van, hogy az igazolvánnyal rendelkező valamely fogyatékossággal rendelkezik. Az igazgató jóváhagyása után az igazolás és a közgyógy kártya fénymásolatát az irodában iktatjuk. A kártya tulajdonosával indokolt esetben egy fő kísérő ingyenesen bemehet. A közgyógyos bérletekhez szekrény nem tartozik, kérésre lakatot tudunk biztosítani a csoportos öltözőkben található szekrényekhez.

13. Az oktatójegyhez jár szekrény?

Az oktatójegy csak a szervezett tanfolyami órákon való részvételre jogosít, külön szekrény nem jár hozzá.

14. Hova tehetem gyerekem ruháit?

A recepción ruhatár található, a kabátokat, iskolatáskát (rollert) oda lehet berakni. A cipőket a pénztár mögött kialakított cipőtárolókban kérjük elhelyezni. A gyermek a többi ruhát beviheti magával a medencetérbe. Az öltözőben és a medencetérben hagyott tárgyakért felelősséget nem vállalunk.

15. Hol lehet az értékeket elhelyezni?

Az értékeket a pénztár melletti értékmegőrző szekrényekben lehet hagyni, ezekhez kulcsot a pénztárostól kell kérni. Az értékmegőrző kulcsának elvesztése vagy megrongálódása esetén 1500,- Ft fizetendő.

16. Milyen az öltöző elrendezése?

Az öltözőben egyéni öltözőfülkék találhatóak, nincsen külön férfi és női oldal. Az öltöző két oldalán fiú- és lány csoportos öltözők vannak, melyek az óvodás és iskolás csoportok öltöztetésének segítésére szolgálnak. Az öltözőfülkék és a szekrénysorok után jobb oldalon találhatóak a női, bal oldalon a férfi mosdók és zuhanyzók. Az öltöző végén található folyosó köti össze az uszodát és a wellnesst.

17. Milyen jegyet kell vennem a gyermekem magánórájára?

Minden magánórára az aktuális árlistában szereplő jegyeket kell megváltani, így 7 év alatti gyermeknek gyermekjegyet, 7 év felettinek diákjegyet, illetve felnőtt úszó belépőt. A diákjegy igénybevételéhez kérjük bemutatni az érvényes diákigazolványt.

18. Hol lehet dohányozni?

Az egész létesítmény területén tilos a dohányzás. Az erre kijelölt, egyedüli hely a főbejárat mellett található.

19. Hol vehetők át a talált tárgyak?

A talált tárgyakat minden este össze vannak gyűjtve és másnapra lekerülnek a recepción kialakított gyűjtőbe. Amennyiben rövid időn belül feltűnik, hogy valami az uszodában maradt, kérjük, jelezzék a pénztárban és igyekszünk az említett tárgyat megkeresni és az átvételig félretéve megőrizni.

20. Hol lehet étkezni?

Az uszoda teljes területén, valamint az öltözőben étkezni tilos. A wellness részlegen található a wellness bár, az itt elhelyezett asztaloknál és székeknél, ezen kívül a pénztár előtti folyosón szabad étkezni.

21. Lehet-e a wellnessbe ételt rendelni az étteremből?

Az étterem nyitvatartási idejében a vízőrnek lehet leadni a rendeléseket, aki megrendeli és fel is viszi a wellnessbe az ételeket, italokat. A rendelés végösszegét is neki kell átadni, nem lehet ráterhelni a karszalagokra. Az éttermet nem az uszodát és wellnesst működtető cég üzemelteti, így a nyitva tartás eltérő. Az étterem nyitva tartását megtalálják honlapunkon, az étterem bejáratánál, valamint az étlapokon.

22. Hogyan tudok a HKLSE tanfolyami óráira jegyet vásárolni a gyermekemnek?

A Honvéd Kossuth Lajos Sportegyesület óráira minden belépésnél az egyesület által kijelölt képviselőtől kell narancssárga jogosultsági kártyát kérni, ennek fejében adhatják ki pénztárosaink a HKLSE óráira érkezőknek a csoportos jegyeket. A jegyekhez szekrény nem tartozik.

23. Kuponnal szeretnék bemenni, mit érdemes tudnom a használatáról?

A kuponnal érkező vendégeinknek érdemes telefonon előre érdeklődni a pénztárostól, hogy körülbelül mennyien vannak az uszodában/wellnessben, illetve előzetesen regisztrálni a belépők számát, hogy a megérkezéskor biztosan be tudjanak menni. A wellness maximális befogadó képessége 50 fő, így a frekventáltabb időszakokban (hétvége, tanítási szünet, ünnepnap, stb.) előfordulhat, hogy a részleg megtelik, oda több vendég egyidejűleg nem engedhető be.

A bowlingot is tartalmazó kuponokkal minden esetben előzetes regisztráció szükséges, a bowling pályák foglaltsága miatt.

24. Hogyan tudok az uszodában tartózkodó oktatóval beszélni?

Az oktatóhoz a medencetérbe minimum kísérőjegy megvásárlásával, papucsban lehet bejutni. A pénztárosnak nem feladata az oktatók keresése, értesítése. Kérjük, lehetőleg telefonon jelezzék az oktatóknak amennyiben oktatási időben, oktatások közötti szünetekben beszélni szeretnének velük.

25. Hogyan tudok masszázst igénybe venni?

Masszázsra minden esetben előzetes telefonos bejelentkezés ajánlott. A masszázs árát közvetlenül a masszőrnek kell átadni. Amennyiben Ön SZÉP kártyával szeretne fizetni, arra a pénztárnál van lehetőség, ha Ön Győri Ildikó masszőrt választotta.

26. Hol tudok fizeni egyéb programok esetében?

Minden esetben (pl. mozijegy, bowling stb.) az uszoda pénztárában (I. emelet) vásárolható meg az igényelt szolgáltatás.

27. Hogyan tudok sporteseményt megtekinteni?

Sporteseményeket az uszoda pénztárában váltható, 300 Ft-s lelátójeggyel lehet megtekinteni. A jegy megvásárlása után egy emelettel feljebb lehet a lelátót megközelíteni. A lelátójegy az úszó- és a tanmedence használatára valamint a medencetérben való közlekedésre nem jogosít.