2000 Szentendre, Kálvária út 16/c.      

   +36 26 300 200

Boulsevicz Beatrix, a nagy visszatérő

Szerdán (aug. 16.) bravúros úszással harmadik helyen zárt Boulsevicz Beatrix a női 200 méter gyorsúszás 30-34 éves korosztályában a 17. FINA Masters Világbajnokságon, és még nincs vége ...

... csütörtökön Európa-csúccsal lett első 100 m pillangón, majd szombaton bronzérmes 200 m pillangó. Pihenésként szerzett még 2 5. helyezést 400 gyorson és 200 vegyesen.

A magyar versenyzőt csapattársa és jelenlegi edzője, Hargitai Gábor kísérte el, de jó ismerősei is jelezték, hogy kijönnek szurkolni neki a hét folyamán.

boulsevicy beatrix 02

„Az utolsó egy hónapom elég hektikus volt, de sikerült heti 8 edzést összehoznom, a csapattársammal edzettem, futottunk, úsztunk.”

A kérdésre, miszerint a masters úszás is azt nyújtja-e, mint a profi, így válaszolt: „Abszolút, sőt, még többet is. Itt mindenki boldog és felszabadult. Nincsenek nagy elvárások, nincs rajtunk teher.”

A többszörös magyar bajnok Boulsevicz Beatrix a 2008-as pekingi olimpia után döntött úgy, hogy befejezi profi pályafutását. Ezt követően csupán egy-két egyetemi versenyen indult.

„Egy másik sportágban találtam meg önmagamat. Amit az úszás nem tesz lehetővé, hogy egy csapat részese legyek, a sárkányhajózásban találtam meg. Hosszú évekig űztem ezt a sportot, de a tavaly év végére elfogyott a csapatunk. Az is közrejátszott, hogy a párommal voltam egy hajóban és adódtak olyan nézeteltéréseink, amiket hazavittünk, ezért Gábor tanácsára inkább folytattam az úszást” – mesélte a friss bronzérmes úszó.

„Nem igazán készültem a vb-re. Amikor januárban elmentem az első versenyre, amolyan próbajelleggel, akkor szembesültem vele, hogy nem romlott annyit a fizikai állapotom, mint amire számítottam. Ettől fogva kezdtem el gondolkodni rajta, hogy esetleg el kéne indulnom.”

Úgy tűnik, jó döntés volt.

Forrás