2000 Szentendre, Kálvária út 16/c.      

   +36 26 300 200

Aquafitness

Aquafitness

Tréning időpontok:

Hétfő és csütörtök: 19:00 – 20:00 óráig

Aquafitness

Az aquafitness egy, a vietnami háborúban megsérült sportolónak köszönheti létezését. A lábsérülést szenvedett férfi futni már nem tudott, de a vízben tökéletesen könnyedén mozoghatott, s megkezdhette saját rehabilitációját. A sportoló felépült és kidolgozta a vízi aerobicot.

Az aquafitness végzéséhez nincs szükség úszástudásra, ugyanis a tréninget egy polifoam övvel a derékon végezzük. Ez egy 100 kilós embert is képes fenntartani a vízen. A dinamikus gyakorlatokkal az általános állóképességet erősítjük, edződik a szív és az érrendszer, javul a vitálkapacitás, nő a légzés intenzitása és mélysége. A dinamikus gyakorlatok során a víz taposásával haladunk előre, miközben törzs, kar, váll, hát és mellizom átmozgatást, erősítést végzünk. A testtartást folyamatosan korrigáljuk, és olyan izmokat is megdolgoztatunk, melyekre a hétköznapok során nincs lehetőség. Ezt követően statikus gyakorlatokat végzünk, amikor célzottan mozgatjuk át a még nem terhelt izomcsoportokat. A vízben, az edzőtermi tréningekhez hasonlóan végezhető bicepsz, tricepsz gyakorlat, a comb hajlító és feszítő izmainak erősítése, farizom gyakorlatok, és a víz egyedülálló dinamikáját kihasználva a teljes törzs izomzatát átdolgozó gyakorlatok. Az aquafitnesz edzésen közvetve a hasizmokat is folyamatosan terheljük.

Egy tréning alkalmával, a célzott mozgások mellett mintegy 600 métert teszünk meg a medencében, ami az eszközök, a speciális gyakorlatok miatt túlmutat, többet ad, mint a hagyományos úszás. A témával foglalkozó sportszakemberek szerint az aquafitnesz tréning alatt több kalóriát égetünk el, mint ha úsznánk. Átlagosan óránként közel 600 kcal-t is el lehet égetni ezzel a mozgásformával.

Az aquafitness tréningre várjuk mindazokat, akik szeretnék átmozgatni testüket, de nem tudnak, vagy nem akarnak megerőltető mozgásokat végezni. Kifejezetten ajánlott mozgásszervi rehabilitációban, sportsérülések után, fájó hát, derék, végtagok esetén. Ajánlott kismamáknak, szépkorúaknak és mindazoknak akik szeretnének egy hatékony és élvezetes mozgásformát kipróbálni.

 Aquafitness Hard – férfiaknak is

Aquafitness Hard tréningek indulnak a nyári kánikulában mindazoknak, akik sportolnának, de a hőségben nem szívesen futnak, kerékpároznak, kondiznak.

Várjuk mindazokat, akik

  • kiegészítő edzést keresnek, hogy megtörjék saját sportjuk monotóniáját,
  • saját sportmozgásaik mellett az általában át nem mozgatott izmaikat is megdolgoztatnák,
  • a kemény izommunkát követően ízületeiket egy-egy tréningen kilazítanák, nyújtanák,
  • sportsérülésüket hoznák helyre,
  • az izomlázas állapotokat mozognák át

Nagy Viktória (+36 70 369-8957; Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.).

Belépőjegy: 1500 Ft, 10 alkalmas bérlet: 12 000 Ft.

""""""""""""""""""""""""""""""""""""